- חשמלאים פלוס
- סוגי חשמלאים
- חשמלאי בודק
- בדיקות מתקני חשמל
בדיקות מתקני חשמל
צריכים לבצע בדיקה למתקן החשמלי שלכם? את כל המידע הדרוש תוכלו למצוא כאן כולל איך מתבצעות בדיקות מתקני חשמל, מי רשאי לבצע אותן וגם מתי נדרשות בדיקות חשמל תקופתיות. בנוסף תוכלו למצוא חשמלאים עם רמת ההסמכה הדרושה למתקן שלכם לצורך הבדיקה.
אילו בדיקות מתקני חשמל דרושות?
יש מספר בדיקות מתקני חשמל שצריך לבצע:
- בדיקת הארקה: מערכת ההארקה היא המערכת שמוודאת שלא תתחשמלו. בדיקת הארקה נדרש לבצע אחת ל- 5 שנים על מנת לוודא שבמקרה של קצר או תקלה לא תהיה סכנה לחיי אדם. הבדיקה מתבצעת באמצעות מכשיר שנקרא לופ טסטר.
- בדיקה עמדת טעינה: בשנים האחרונות יש עלייה גדולה בהתקנה של עמדות טעינה לרכב חשמלי. אחת ל-6 שנים צריך להזמין בדיקה לעמדת הטעינה על מנת לוודא שהיא תקינה. הבדיקה כוללת בדיקה ויזואלית חיצונית כדי לוודא שאין דברים בולטים שדורשים תיקון. מעבר לכך החשמלאי בודק את נקודת החיבור בין העמדה לתשתית החשמל, תקינות שקע הטעינה, מערכת ההארקה ותקינות ההגנות. בסוף הבדיקה מקבלים דו"ח.
- בדיקת חשמל באתר בנייה: באתר בנייה יש חיבור חשמל זמני שמאפשר לפועלי הבנייה לעבוד בצורה טובה עם חשמל. חיבור החשמל לא קבוע והבדיקה יותר חשובה בגלל מספר סיבות. קודם כל אתר בנייה כולל הרבה אבק, מים והרבה תנאים אחרים שגורמים לעבודה להיות יותר מורכבת ומסוכנת לחשמל. בנוסף העבודה נוטה להיות יותר מבולגנת שכוללת כבלים מאריכים וזה יכול להיות מתכון לאסון אם לא עובדים בצורה נכונה. לאחר בדיקת החשמל מקבלים אישור לטופס 2 שמספיק ל-3 שנים.
- בדיקת גנרטור: גנרטורים משמשים בתור מנגנון חירום למקומות רבים כך שימשיכו לפעול גם במקרה של הפסקת או תקלת חשמל. הגנרטור לרוב נמצא במנוחה לכן לא חושבים עליו, אבל צריך לבדוק את תקינותו על מנת לוודא שגם במקרה חירום הוא יעבוד.
- בדיקת לוח חשמל: אחת לשנתיים - שלוש מומלץ לבצע בדיקה של לוח החשמל בבית הפרטי שבודקת גם את ההארקה וגם את תקינות לוח החשמל עצמו - המפסקים, החיבורים ובמיוחד ממסר הפחת. עסקים גדולים מוכרחים לבצע גם בדיקה תרמוגרפית ללוח החשמל אחת לחצי שנה - שנה שהיא בדיקה שבודקת עומסים בלוח החשמל באמצעות מצלמה טרמית.
מי צריך לבצע בדיקות למתקני חשמל?
- בנייני משרדים
- אתרי בנייה
- מוסדות רפואיים
- אתרי בנייה
- מוסדות מזון
- בעלי בריכות שחייה
- אישור לאירועים חד פעמיים
- אולמות אירועים
- ועוד
מתי צריך לבצע בדיקות מתקני חשמל
בדיקות מתקני חשמל צריך לבצע באחד משלושת המקרים הבאים:
- לפני הפעלה ראשונית: הבדיקה הזו נועדה כדי לוודא שאכן המתקן החשמלי עומד בדרישות ויצליח לעבוד בצורה תקינה בעת ההפעלה. לא ניתן להפעיל מתקן חשמלי בלי בדיקה ראשונית.
- לאחר שינוי משמעותי: סיבה נוספת שבגללה צריך לבדוק מתקני חשמל היא כשמבוצע שינוי משמעות במערכת החשמל וביסודות שלה. לדוגמה אם החלפתם לוח חשמל, הגדלתם את המפסק הראשי או כל שינוי אחר תצטרכו להזמין חשמלאי לבדיקת המתקן החשמלי.
- בדיקות תקופתיות: בדיקות תקופתיות ללוח החשמל הן בדיקות דרושות בכל מתקן חשמלי. כמו שציינו למעלה לכל מתקן חשמלי יש תקופה אחרת שהוא דורש בדיקה אבל בדיקה אחת שלא ציינו היא בדיקה שכל מבנה שנדרש לשרת את הציבור, לדוגמה חנויות מוצרים או מוסדות מזון, חייב לעבור. לאחר מכן מקבלים אישור מהחשמלאי לטופס כיבוי אש. קראו עוד על בדיקות חשמל שונות.
כמה עולות בדיקות מתקני חשמל?
לפניכם מחירים של בדיקות מתקני חשמל שונות:
מחירון בדיקות מתקני חשמל
מחיר בדיקת הארקה
|
200 - 400 ש"ח |
כמה צריך לשלם לחברת החשמל לצורך חיבור חשמל זמני?
|
500 ש"ח |
כמה עולה בדיקת לוח חשמל?
|
350 - 450 ש"ח |
הדפס מחירון
- המחירים המוצגים במחירון אינם כוללים מע"מ.
- המחירון מעודכן לחודש נובמבר בשנת 2024.
מי רשאי לבצע בדיקות מתקני חשמל?
רק חשמלאי עם רישיון "בודק חשמל" רשאי לבצע בדיקות מתקני חשמל. לא כל בודק חשמל שווה לשני, למעשה יש 3 דרגות של בודקי חשמל שמשתנות לפי רמת ההסמכה והמתח שהם יכולים לעבוד בה. צירפנו טבלה:
רמת הסמכה | גבול המתח שהוא בודק |
רמה 1 | 3X80 אמפר |
רמה 2 | 3X250 אמפר |
רמה 3 | אין הגבלה |
מצאו חשמלאי בודק מומלץ עם חשמלאים פלוס
מחפשים חשמלאי בודק מומלץ? מצאו אותו עם חשמלאים פלוס. בחשמלאים פלוס חשוב לנו לתת לכם את כל המידע הדרוש בנושא חשמל, ובמקרה הזה בדיקת מתקני חשמל. מעבר לכך תוכלו למצוא את החשמלאי הבודק כאן ועכשיו. התקשרו או השאירו פרטים וקבלו עד 3 הצעות מחיר מחשמלאים בודקים באזורכם עבור בדיקת מתקן החשמל שלכם.