מחפשים חשמלאי מוסמך?
מחפשים חשמלאי מוסמך?

​בדיקת הארקה

בדיקת הארקה מונעת התחשמלות ובכך מצילה חיים. בעמוד שלפניכם תראו מה זה בדיקת הארקה, מה המחיר לבדיקה הארקה בבית או בדירה, מתי צריך לבצע אותה ומי רשאי לבצע אותה. בנוסף תוכלו לערוך השוואת מחירים בין חשמלאים על מנת להוריד במחיר הסופי.

מה זה הארקה ולמה צריך אותה?

הארקה היא חלק ממערכת החשמל אצלנו בבית והמטרה שלה היא למנוע מאיתנו להתחשמל. כבל ההארקה מחובר בכל נקודות החשמל בבית והוא בצבע צהוב-ירוק על מנת להקל על הזיהוי שלו והעובי שלו משתנה בהתאם לסוג נקודת החשמל, לדוגמה כבל הארקה שמגיע לדוד לא עבה כמו כבל הארקה שמגיע למנורה.

 

במידה ולא היה את הכבל ויש תקלה בחשמל הוא עלול לזלוג החוצה ומפני שבני אדם מוליכים חשמל זה אומר שכל מי שיגע במכשיר החשמלי יתחשמל. הכבל משמש בתור חלל שאליו יכול להיכנס החשמל ולא להגיע אלינו.

 

למי שתוהה האם ממסר הפחת לא אמור לקפוץ במקרה של זליגת חשמל, אז חשוב להגיד שההארקה וממסר הפחת עובדים ביחד על מנת למנוע התחשמלות. לדוגמה במקרה בו אדם נוגע במכשיר חשמלי ומתחשמל הוא למעשה סוגר מעגל חשמלי מה שלא יקפיץ את ממסר הפחת, אבל הארקה תמנע את המצב הזה.

 

בדיקת הארקה

מהי בדיקת הארקה ואיך בודקים אותה?

בדיקת הארקה מתבצעת עם לופ טסטר (LT) שזה מכשיר ייעודי לבדיקות הארקה. המכשיר מתחבר מצד אחד לפאזה ומצד שני למערכת הארקה. המכשיר מודד את הזרם מהפאזה ומוודא שרמת ההתנגדות של ההארקה מספיקה ותקינה. את התוצאות של בדיקת ההארקה רק חשמלאי יכול לקבוע.

 

בדיקת הארקה מתבצעת בלוח החשמל קודם כל, ולאחר מכן החשמלאי יעבור בכל הנקודות בהם בני אדם נוגעים בחשמל כמו שקעים של מכשירים חשמליים ונקודות החשמל של הדוד והמזגן. חשמלאים יסודיים יבדקו את ההארקה לדוד לכל האורך שלה גם אם צריך לעלות לגג, מפני שהרבה פעמים כשמתעסקים בדוד "קל" לפגוע בכבל ההארקה מה שיכול להיות מסוכן.

 

בדיקת הארקה בבית

מה הוא מחיר בדיקת הארקה?

מחיר בדיקת הארקה הוא 200 - 400 ש"ח. המחיר הוא לבדיקה בלבד, כשאם יש צורך בתיקון המערכת מדובר בעבודה נפרדת עם הצעת מחיר נפרדת. לאחר הבדיקה חשוב לוודא שאתם מקבלים אישור בכתב לביצוע הבדיקה שכולל חתימה, מספר רישיון ושם מלא של החשמלאי.

 

מחיר ממוצע לבדיקת הארקה בבית

מחיר ממוצע לבדיקת הארקה בבית: 300 ₪

טווח מחיר גבוה 400 ₪

טווח מחיר נמוך 200 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש נובמבר בשנת 2024.

השוואת מחירים לבדיקת הארקה

מחיר בדיקת הארקה משתנה בהתאם לחשמלאי שתבחרו. רוב החשמלאים גובים מחיר ביקור בתור מחיר בדיקת הארקה, אבל כמו שאתם רואים טווח המחירים עדיין קיים. לכן מומלץ לבצע השוואת מחירים מה שיכול לחסוך עד 39% מהמחיר של בדיקת הארקה.

 

פורטל חשמלאים פלוס עוזר לכם לעשות את השוואת המחירים כבר עכשיו. התקשרו או השאירו פרטים בטופס המצורף וקבלו עד 3 הצעות מחיר מחשמלאים בעיר שלכם לצורך בדיקת הארקה. קבלו הצעות מחיר מהחשמלאים, השוו ביניהן וחסכו.

 

מחפשים חשמלאי?
השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון 077-9725562

מתי צריך לבצע בדיקת הארקה?

בדיקת הארקה צריך לבצע כל פעם אחרי עבודת אינסטלציה או שיפוץ גדולים שכללו החלפה של צנרת המים. בנוסף צריך לבצע בדיקה תקופתית אחת ל- 5 שנים בדירות ישנות ואחת ל- 10 שנים בדירות חדשות.

  • אחרי שיפוץ: אם אתם אחרי שיפוץ בדירה דעו שככל הנראה מערכת ההארקה נפגעה, אז צריך לוודא את זה. בנוסף אם החלפתם את צנרת המים בדירה, חובה לבדוק את ההארקה וככל הנראה להתקין הארקה חדשה. זה מפני שבעבר הצנרת הייתה ממתכת (כיום מפלסטיק) ששימשה בתור הארקה.
     
  • לפני קניית דירה: מקרה נוסף שבו כדאי לבצע בדיקת הארקה הוא לפני קנייה של דירה. אם מדובר על דירה חדשה מקבלן תקבלו אחריות מהקבלן על תיקון ההארקה, אבל אם מדובר על דירה ישנה תצטרכו לפנות לבעל הדירה. במיוחד אם הדירה שאתם רוצים לקנות נבנתה לפני 1978, מתי שנחקק חוק הארקה.
     
  • סימנים חשודים: כשזה נוגע לחשמל אם יש ספק אין ספק, ולחלוטין אם אתם רואים סימנים קטנים מומלץ להזמין חשמלאי לבדיקת הארקה. הסימן החשוד ביותר הוא כשמכשיר מעביר זרם חשמלי - זה הזמן מיד להזמין חשמלאי. סימנים נוספים שכדאי לשים לב אליהם הם שקע עם קצת צבע שרוף, ממסר פחת שקופץ "ללא סיבה" או מכשירים שמקצרים לעיתים קרובות.
     
  • מונה מים בדירה ישנה: אם אתם גרים בדירה ישנה כדאי להסתכל על מונה המים של העירייה אחת לחודש חודשיים לראות שהגשר עדיין נמצא שם (גשר זו מתכת שנמצאת על הצינור שמחברת בין הצינור של העירייה לצינור המים הפרטי שלכם. הגשר הזה הוא חלק ממערכת ההארקה שלכם, ואם יש באזור שלכם גנבי מתכות, הוא לצערנו יכול להיעלם. מבט קצר יכול לפתור לכם את הבעיה מבחינת ההארקה.
     
  • כל תקופה: בדיקת הארקה צריכה להתבצע כל תקופה, גם אם לא היה שיפוץ גדול או שאין סימנים חשודים שמראים על בעיה במערכת ההארקה. זה כדי לוודא שאכן הכל מתפקד כראוי. במקרה של דירות ישנות מומלץ לעשות את הבדיקה התקופתית כל 5 שנים, ובמקרה של דירות חדשות כל 10 שנים זה מספיק.

 

כל כמה זמן לעשות בדיקת הארקה בדירה ישנה בממוצע
5 שנים
5.5 שנים משך זמן 4.5 שנים

מי רשאי לבדוק הארקה?

חשוב להבהיר את זה - לא כל חשמלאי רשאי לבצע בדיקת הארקה, רק חשמלאי עם הסמכה של בודק חשמל יכול לבצע בדיקת חשמל עם תוקף חוקי. בקשו ממנו את מספר הרישיון והריצו באתר של משרד התעסוקה או לחצו על הקישור כאן לבדיקת רישיון חשמלאי.

מדוע חשוב לבצע בדיקת הארקה

על מנת למנוע התחשמלות ממכשירי החשמל השונים המצווים בבית, ישנה חובה (ואף חוק) אשר מחייב לשלב במערכת החשמל הביתית רכיב מיוחד אשר מכונה הארקה. זהו למעשה רכיב אשר תפקידו לאפשר פריקה של זרם החשמל ולמנוע התחשמלות.

 

בדיקת הארקה צריכה להתבצע על ידי גורם מוסמך בשל העבודה עם מערכת החשמל אשר מצריכה שימוש בכלי עבודה מסוימים. אסור לבצע בדיקה שכזו באופן עצמאי וחשוב להזמין חשמלאי מקצועי שיבחן לעומק את המערכת ואת תקינותה.

 

מחפשים חשמלאי?
השאירו פנייה ונחזור אליכם בהקדם!
או בטלפון 077-9725562

בדיקת רציפות הארקה מצילה חיים

בהתחשב בעובדה שבכל בית יש לא מעט מכשירי חשמל קטנים או גדולים, היעדר מערכת הארקה או אפילו מצבים בהם המערכת אינה תקינה, יכולים לגרום להתחשמלות חלשה או חזקה ואף למקרים חמורים יותר כמו מוות. בדיקת רציפות הארקה היא בדיקה כל כך חשובה, עד שבשנת 1978 נחקק חוק אשר מחייב הארקה בבתים וזאת בעקבות פגיעות שונות בחיי אדם שנגרמו כתוצאה ממערכות חשמל לקויות ללא הארקה. 

שאלות נפוצות על בדיקת הארקה

כמה זמן לוקח תהליך בדיקת הארקה?

חשמלאי מקצועי יכול לסיים את תהליך הבדיקה בתוך כשעה אך משך זמן הבדיקה עשוי להשתנות מבעל מקצוע אחד למשנהו בהתאם למערכת החשמל הביתית הקיימת אצלכם.


החלפתי צנרת בבית, האם כדאי לבצע בדיקת הארקה בדירה?

מומלץ מאוד להזמין חשמלאי לאחר שביצעתם עבודות אינסטלציה שונות בדירה מאחר ויתכן מצב בו ההארקת החשמל התבטלה בעקבות השינויים שביצע האינסטלטור.


האם הארקה מונעת את זליגת החשמל?

לא בדיוק. כאשר יש זליגת חשמל, ההארקה למעשה מגנה מפני ההתחשמלות אך לא פותרת את הזליגה עצמה. לשם כך נדרש להזמין חשמלאי מקצועי.


כיצד מזהים את כבל ההארקה?

כבל ההארקה זהו למעשה כבל בצבע צהוב עם פס ירוק. הצבעים הללו מאפשרים זיהוי מהיר של ההארקה בבית וכבל זה צריך להיות קיים ומחובר בכל מכשיר חשמלי בבית, החל ממנורות ועד לשקעים אליהם מחברים מכשירים גדולים כמו תנורים או מכונות כביסה.