- חשמלאים פלוס
- סוגי חשמלאים
- חשמלאי בודק
- טופס 2 חיבור חשמל זמני
חיבור חשמל זמני (טופס 2)
צריכים אספקת חשמל זמנית? במאמר זה נסביר לכם מהו טופס 2 לחיבור חשמל זמני, מה חשוב לדעת ע"מ לקבל אותו ומהם שלבי הפעולה שעליכם לבצע על מנת להשיג אותו.
מהו חיבור חשמל זמני?
חיבור חשמל זמני מתבצע ע"י הוצאת טופס 2 שהוא אישור שיש לקבל בכל פרויקט בנייה וזאת ע"מ לאפשר לפועלי הבנייה לעבוד בצורה תקינה בכל שעות היממה עם מערכת חשמלית מתפקדת. בקשת טופס 2 לחיבור חשמל זמני יש להגיש לאחר שנחתם ע"י חשמלאי בודק או חשמלאי מוסמך ובשלב כמה שיותר מוקדם במסגרת תהליך הבנייה.
מומלץ שתעסיקו מראש חשמלאי מוסמך שביכולתו גם לבדוק רכיבים חשמליים וגם מוסמך לחתום על מסמכים כמו חשמלאי בודק ע"מ לחסוך תשלום כפול.
הורדת טופס 2 - הגשת מתקן לבדיקה
על מנת לקבל אישור לחשמל זמני, יש להגיש בקשה ולהתחיל את התהליך (על כל תהליך הסברנו בהמשך העמוד למטה), בקצרה, צריך למלא את פרטי המגורים, שם הלקוח וכן, הצהרה של החשמלאי המבצע. כך שאתם חייבים חשמלאי כבר בתחילת הגשת טופס 2 אל חברת החשמל. קראו עוד על בדיקות מתקני חשמל.
להורדת טופס 2 של חברת החשמל - לחצו כאן
מידע חיוני לגבי טופס 2
חשוב שתדעו שניתן להגיש בקשה לטופס 2 ע"י מסמך המציג תכנון בנייה בלבד, ללא הכרח של היתר בנייה. בנוסף, עליכם לצרף אסמכתת תשלום שקבלן הבנייה הנפיק לכם לאחר ששילמתם לו סכום התחלתי לפרוייקט הבנייה.
קחו בחשבון שהגשת בקשה עבור טופס 2 לחיבור חשמלי זמני כרוכה בתשלום של 500 ש"ח לחברת החשמל וזאת בצירוף פרטיו של חשמלאי מוסמך (שם+ מס' רישיון + טלפון) מטעמכם שביכולתו לבצע עבודות חשמל בהתאם לגודל החיבור הזמני שמוזמן על ידכם. חשוב לציין כי חיבור זמני המגיע לאחר קבלת טופס 2 אינו מחליף את החיבור הקבוע לחשמל המתבצע לאחר קבלת טופס 4.
חשוב שתדעו - במידה וקיבלתם אישור לטופס 2, הוא תקף עד לכ- 3 שנים. כמו כן, ייתכנו החרגות בהתאם למקרה.
מהם השלבים לקבלת טופס 2 לחיבור חשמל זמני?
- מילוי טופס 2 - עליכם להגיע פיזית למשרדי מחלקת ההנדסה של עיר המגורים שלכם ולמלא בקשה לטופס 2, הכולל בתוכו את פרטי המגורים שלכם וכן, פרטי החשמלאי. חשוב להיות מדוייקים ככל האפשר מפני שלאחר מכן, כתובת זו תקושר לכל הארגונים האחראיים על תהליך הבנייה. לאחר אישור מצד מחלקת ההנדסה, תקבלו טפסים נוספים שיהיה עליכם להחתים את החשמלאי שתעסיקו.
- הזמנת חשמלאי - לאחר מילוי טפסים במחלקת ההנדסה העירונית, יהיה עליכם להזמין את החשמלאי האחראי על תכנון מערכת החשמל בביתכם שיחתום על הטפסים שמחלקת ההנדסה העירונית סיפקה לכם.
- הגשת בקשה בחברת החשמל - עם הטופס החתום ע"י חשמלאי מוסמך מטעמכם, עליכם להגיע למשרדי חברת החשמל ולאתר את המחלקה הספיציפית האחראית על הנושא שלשמו הגעתם (קבלת אישור חשמל זמני).
- ביקורת חברת החשמל - לאחר שהגשתם את הטפסים במחלקה הרלוונטית, חברת החשמל תשלח נציגים מטעמה שיגיעו פיזית לבדוק את אזור הבנייה. כאן שוב נכנס לתמונה החשמלאי שמולו אתם עובדים. יהיה עליו להתקין לוח חשמל זמני בהתאם לנפח המבנה שיוקם. הוא זה שאחראי על בניית התשתית ונציג חברת החשמל אחראי לבדוק את תקינות עבודתו עד כה ע"מ לאשר טופס 2 לחיבור חשמל זמני.
חשמלאים פלוס מסכמים בשבילך
אלו הדברים החשובים שכדאי להכיר ועוד כמה טיפים מנסיוננו האישי:
- כבר מהרגע הראשון צריך חשמלאי שילווה אתכם בתהליך קבלת חשמל זמני, אשר נקרא גם "טופס 2" ולפני הגשת הטופס, צריך חתימה של החשמלאי על גביו.
- אתם צריכים להכין את עצמכם לקצת בירוקרטיה ולהגעה אל משרדי ההנדסה של עירכם.
- אתם חייבים ארון חשמל זמני עם צנרת חשמל היוצאת עד לחיבור הראשי.
- חשוב שתכירו - במידה ולא קיבלתם אישור מחברת החשמל על אספקת חשמל זמנית, תצטרכו לשלם שוב את האגרה (שכפי שציינו, היא עולה כ-500 ש"ח).
- במידה וביצעתם עבודות אלומיניום בבית (לרבות חלונות) יש סיכוי שלא תקבלו את האישור לחשמל זמני כי הבית כמעט מוכן למגורים. לכן, רצוי להזמין ממש בתחילת הבניה את חברת החשמל ולהתחיל בתהליך בהקדם.
- חשמלאים מכירים את התהליך ויכולים לייעץ לכם כיצד לפעול על מנת להשיג את האישור במהירות, לכן - התייעצו עימם.